Ajankohtaista tietoa koronatilanteesta 20.11.2020 (kunta tiedottaa)

Kirkkonumme kunnan ajankohtainen koronatiedotus

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on todennut 19.11.2020 pääkaupunkiseudun kaupunkien Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisen olevan koronaepidemian leviämisvaiheessa. Muun Uudenmaan Kirkkonummi mukaan lukien katsotaan olevan edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on antanut tänään 20.11.2020 uusia suosituksia ja rajoituksia Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle ja Kauniaisiin epidemian leviämisen estämiseksi.

Aluehallintovirasto kieltää yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 23.11.-13.12.2020. Määräys koskee myös Kirkkonummea. Lisäksi Kirkkonummi suosittelee toistaiseksi rajoittamaan sisätiloissa tapahtuvien yksityistilaisuuksien osallistujamäärän 10 henkeen. Kirkkonummen lukioihin ja ammattioppilaitokseen tulee paljon opiskelijoita myös pääkaupunkiseudun laajenemisvaiheen kunnista. Toisen asteen etäopetuksen vuorottelua lisätään toistaiseksi.

Tartuntoja on viime aikoina saatu aivan arkisista tilanteista yhtä lailla työpaikoilta, harrastuksista, yksityistilaisuuksista, ravintoloista kuin perhepiiristäkin eri puolilta pääkaupunkiseutua. Kirkkonummen kunta suositteleekin huomioimaan pääkaupunkiseudun kaupunkien koronavirusepidemiatilanteen ja välttämään tarpeetonta liikkumista epidemian leviämisvaiheen alueilla.